3 SEO tips die je vandaag nog kunt toepassen - Maartje van der Zwet
14689
post-template-default,single,single-post,postid-14689,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
SEO tips

3 SEO tips die je vandaag nog kunt toepassen

SEO, het lijkt ingewikkeld, maar als je eenmaal het spelletje een beetje doorhebt is het best leuk. Tenminste, dat vind ik. Daarna is het geduld hebben en wachten tot google je website hoog in de ranking plaatst. Wat er echt belangrijk is op het gebied van SEO, zijn je zoekwoorden, content en interne links. Lees hieronder verder hoe je dit kunt toepassen in jouw website.

 

  • Content schrijven en aanpassen

Schrijven, schrijven, schrijven. Zo makkelijk kan het zijn. Hoe meer artikelen jij op jouw website hebt staan, hoe beter jij de artikelen naar elkaar kunt doorlinken (zie tip 2). Ieder artikel staat voor een zoekwoord waarop jij gevonden wilt worden in google. De artikelen hoeven niet gelijk perfect te zijn. Deze kun je later herschrijven of bijv. een video toevoegen.

 

  • Maak interne links binnen jouw website

Interne links zijn links die doorverwijzen naar een andere (gerelateerde) plek op jouw website. Gebruik hiervoor een woord dat te maken heeft met de pagina waarnaar verwezen wordt. Bijvoorbeeld ‘SEO’ naar een artikel over SEO-tips. Door deze interne links wordt een nieuwe pagina of artikel sneller hoger in google geplaatst.

 

  • Yoast SEO

Deze plugin helpt jou met SEO en de leesbaarheid van jouw website. Bulletpoints en het gebruik van tussenkoppen zijn voorbeelden om een tekst leesbaarder te maken. Een goede leesbaarheid heeft invloed op de ranking van jouw website in google.

Ook kun je met Yoast SEO een SEO-titel invullen. Zet in de titel het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden in google. Bij de metabeschrijving schrijf je een stukje tekst wat in google zichtbaar gaat zijn. Het is belangrijk om ook hier weer het zoekwoord in te vermelden.

En nog een bonustip: Let op de naam van jouw afbeeldingen in je mediabibliotheek. Geef deze een andere naam dan IMG_998811 en je raadt het al: gebruik ook weer hier het juiste zoekwoord 😊.

 

Denk je nu: hier moet ik wat mee, maar hoe dan?! Stuur me gerust een email naar info@maartjevanderzwet.nl