5 onmisbare tips voor de bouw van jouw website - Maartje van der Zwet
15156
post-template-default,single,single-post,postid-15156,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
bouw van website

5 onmisbare tips voor de bouw van jouw website

Nadat je een wordpress thema hebt geïnstalleerd, komt het leuke werk: jij kunt aan de slag met de bouw van jouw website! Dit is een leuk proces en soms ook wel ingewikkeld. Daarom heb ik een paar tips om je op weg te helpen.

Ook als jij de bouw van jouw website uitbesteed, is het handig voor de webdesigner als jij hebt nagedacht over de volgende zaken.

 

Header

De header van je website is het eerste wat je websitebezoekers zien. In 3 (!) seconden beslissen mensen of zij op je website blijven of niet. Zorg dus voor een pakkende titel met het probleem wat je oplost en een ondertitel. Zoek hier een bijpassende foto bij wat aansluit bij het probleem wat je oplost of de oplossing die je biedt.

 

Pagina’s aanmaken

Voordat jij jouw website gaat (laten) bouwen, is het handig om na te denken welke informatie jij op je website wilt laten zien. Meestal bestaan de pagina’s uit: home, diensten, reviews, blog, over mij en contact. Hou hier de standaard layout aan: de homepagina links en over mij en contact rechts. Mensen zijn dit gewend en het verhoogt de gebruiksvriendelijkheid van je website.

Een pagina aanmaken doe je bij ‘pagina’ – voeg nieuwe pagina toe. Hier kun je de titel van de pagina invoeren. Daarna kun je de pagina opmaken door kolommen, tekst en afbeeldingen toe te voegen. Heb je hier hulp bij nodig? Stuur me een email naar info@maartjevanderzwet.nl

nieuwe pagina

Plugins

Een plugin is een klein stukje software met handige functies voor het uitbreiden van je website. Zoals het maken van een backup, SEO, beveiliging en contactformulieren. Er zijn talloze plugins met allemaal andere mogelijkheden. Hieronder noem ik 4 plugins die handig zijn om gelijk te installeren.

Backup

Voor het maken van een backup gebruik ik ‘UpdraftPlus’. Deze plugin is makkelijk in gebruik. Éen druk op de knop en je website is hersteld. Ook kun je automatisch een backup laten maken, bijvoorbeeld 1x per maand.

Yoast SEO

Deze plugin zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in google. Na het installeren is de plugin zichtbaar onder je blogs. Je kunt SEO-instellingen invullen en de leesbaarheid verbeteren. Klinkt dit ingewikkeld? Niks aan de hand, de plugin spreekt voor zich en mocht je hulp nodig hebben, stuur me gerust een email.

 

Contactform 7

Contactform 7 is een handige plugin om een mooi contactformulier op je website te plaatsen. Je kunt het contactformulier opmaken naar jouw wens en zelf bepalen welke gegevens je nodig hebt en of ze verplicht zijn deze in te vullen.

nieuwe plugin

Blog

Schrijf je artikelen die je wilt plaatsen? Artikelen plaatst je bij ‘berichten’. Je kunt je blog in categorieën verdelen en tags toevoegen, wat weer goed is voor de SEO (hoe hoog je website in google komt).

Vervolgens moeten je blogs nog zichtbaar worden. Dit doe je door een pagina ‘blog’ aan te maken. In de modules kun je kiezen voor ‘blog carrousel’ of ‘blog masonry’. Daarna kun je onder andere het aantal blogs wat zichtbaar is op één pagina instellen.

 

 

Heb je hulp nodig bij het bouwen van je website? Neem hier contact met mij op