5 plugins die handig zijn voor jouw website - Maartje van der Zwet
14707
post-template-default,single,single-post,postid-14707,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-22.5,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
Plugins

5 plugins die handig zijn voor jouw website

Een plugin is een stukje functionaliteit voor jouw website. Je kunt het een beetje vergelijken met een app op je telefoon. Het maakt jouw website mooier, handiger en makkelijker in gebruik. Teveel plugins is ook weer niet goed. Dit kan jouw website vertragen. Bedenk dus goed of jij een plugin echt nodig hebt. Hieronder lees je mijn tips voor plugin die wel handig zijn voor jouw website:

 

  1. UpdraftPlus

Dit is een plugin om een backup te maken van jouw website. Wordt deze gehacked, verwijder je per ongeluk iets? Dan is de website gemakkelijk terug te zetten in de oorspronkelijke staat. Ook kun je de backup uploaden naar bijvoorbeeld dropbox en je kunt instellen dat de plugin automatisch een backup maakt.

UpdraftPlus

 

  1. Yoast SEO

Met deze plugin kun je gemakkelijk de SEO van een pagina of artikel instellen. Jij kunt de metabeschrijving (stukje tekst wat zichtbaar is in google resultaten), de SEO-titel, een focuswoord en de leesbaarheidsanalyse verbeteren. Zo komt jouw website hoger in google.

Yoast SEO

 

  1. Smush Pro

Smush Pro maakt de bestandsgrootte van de afbeeldingen die jij in de mediabibliotheek plaatst automatisch kleiner. Dit heeft geen invloed op de scherpte van de foto en heeft als voordeel dat jouw websitesnelheid niet langzamer wordt.  Smush Pro is een onderdeel van een betaalde plugin WPMU Dev, wat een goede plugin is voor de beveiliging van jouw website. Dit wordt anno 2019 steeds belangrijker.

 

  1. Cookie Notice

Sinds de AVG-wet is het belangrijk een cookiemelding op jouw website te plaatsen. Dat doe je met deze plugin, waarbij dit makkelijk zelf in te stellen is.

 

  1. Jetpack

Met Jetpack kun je jouw websitestatistieken in de gaten houden. Ook kun je zien op welke zoekwoorden jouw website gevonden is in google. Verder beveiligt jetpack jouw website en kun je jouw content deelbaar maken.

 

Verder zijn er nog talloze plugins die ook handig zijn. Nogmaals, plugins vertragen jouw website ook, dus wees hier bedacht op en bedenk of je de plugin écht nodig hebt of dat je het ook anders op kunt lossen.

Welke plugin ga jij nu gelijk installeren?