Bedrijf starten? Begin bij de basis - Maartje van der Zwet
14818
post-template-default,single,single-post,postid-14818,single-format-standard,bridge-core-2.3.3,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,overlapping_content,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive
De basis van jouw bedrijf

Bedrijf starten? Begin bij de basis

In 2016 ben ik begonnen met het opstarten van mijn eigen bedrijf. In deze jaren heb ik heel wat valkuilen gekend en ook mooie inzichten gehad. Ik heb mezelf goed leren kennen en wat ik leuk vind en wat niet. Hieronder deel ik mijn tips en inzichten van de afgelopen jaren. Zodat jij gelijk vanaf het begin een goede basis neer kunt zetten.

 

Ga na of je bedrijfsplan aanslaat bij anderen

Vraag aan mensen die je vertrouwt of zij denken dat er potentieel in je bedrijf zit. Toen ik startte met mijn webdesignbedrijf, kreeg ik hele andere reacties dan met mijn coachingsbedrijf. Achteraf hoorde ik dat mijn omgeving het coachen minder zagen zitten. Ik had dit eerder willen weten om mijn plannen bij te sturen. Ga vooral uit van jezelf, maar sla de adviezen van anderen ook niet zomaar weg.

 

Ga je bedrijfsplan uitproberen

Heb je een idee voor een eigen bedrijf? Ga het uitproberen en testen. Ook al heb je nog geen aanbod. Dat aanbod vormt zich vanzelf wel. En je kunt kijken of je energie krijgt van jouw plannen of dat je je plannen moet bijschaven.

 

Jij bent je bedrijf

Daarom is het belangrijk dat je jezelf goed leert kennen. Beantwoord de volgende vragen eens voor jezelf:

  • Waar krijg ik energie van?
  • Wat vind ik belangrijk?
  • Hoe ziet je ideale dag eruit?
  • Wat wil je bijdragen voor anderen?
  • Benoem je talenten.
  • Wat zijn je persoonlijke en zakelijke doelen?

 

Mijn persoonlijke en zakelijke doelen zorgen voor de motivatie. Denk dus groots: Wat wil je echt heel graag? Wat houdt het ‘motivatievuurtje’ brandende?

 

Welke stap ga jij als eerst uitvoeren?