Laadtijd van jouw website verbeteren? Zo doe je dat

Waarschijnlijk weet je wel dat de laadtijd van jouw website belangrijk is. De laadtijd is van een aantal factoren afhankelijk. Zo is jouw webhostingspartij een belangrijke factor. Die kun jij alleen zelf moeilijk beïnvloeden. Wat jij wel zelf kunt doen, lees je hieronder.

Afbeeldingen kleiner maken

Om de laadtijd van jouw website te verbeteren, is het slim om op de afbeeldingsgrootte te letten. Veel afbeeldingen op websites zijn veel te groot. Wat is dan veel te groot? In de MB. Een goede bestandsgrootte is ongeveer 200 kb, iets groter of kleiner kan ook. Pas gerust de bestandsgrootte van jouw afbeelding aan. Dit gaat niet ten koste van de kwaliteit. Zelf gebruik ik hiervoor photoshop. Heb je dit niet, dan kun je je afbeeldingen ook kleiner maken in wordpress zelf. Ga naar de mediabibliotheek – selecteer de juiste afbeelding – afbeelding bewerken – bij afbeelding schalen kun je de juiste bestandsgrootte invullen. Mijn headerafbeelding is 1920×1440 pixels. Een ‘normale’ afbeelding is 960 x 647 pixels. Zo kun je een beetje spelen tot je de juiste bestandsgrootte voor jouw website hebt gevonden. WP Smush is een plugin die automatisch afbeeldingen kleiner maakt.

 

Hoeveelheid plugins

Plugins zijn handig, want ze maken het bouwen en gebruik van je website veel makkelijker. Maar… ze maken je website ook langzamer. Denk daarom goed na bij het installeren van een plugin. Heb je deze écht nodig? Of kun je het ook anders oplossen? Kijk bij het installeren van een plugin of deze is compatibel is met jouw wordpress website.

 

Optimaliseer video’s

Heb je video’s op je website? Goed zo! Dit is goed voor de zoekresultaten in google. Ze kunnen echter wel je website vertragen. Zorg er daarom voor dat je je video’s optimaliseert door een verwijzing naar youtube te plaatsen. Dus je zet de video op youtube. Klik met de rechtermuisknop op de video en klik op ‘insluitcode kopiëren’.

Meer persoonlijke tips voor jouw website ontvangen? Geef een reactie en ik help je graag verder.

 

Ebook: Website voor online zichtbaarheid én klanten

Waarmee je leert:

- Wanneer je een website nodig hebt
- Starten met SEO en emailmarketing
- Wat je nodig hebt voor jouw website

Deze blogs zijn ook interessant voor jou:

Hoe start je met SEO

SEO: Hoe start je ermee?

Veel mensen vragen aan mij: ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website gevonden wordt in google?’ Een belangrijke vraag, want wanneer je een mooie