Gratis ebook: Stap voor stap naar een website voor meer online zichtbaarheid én klanten

Veel mensen vragen aan mij: ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website gevonden wordt in google?’ Een belangrijke vraag, want wanneer je een mooie website hebt wil je wel dat mensen hem zien natuurlijk. Dit artikel gaat dan ook over SEO en hoe jij hiermee kunt starten.

 

Stap 1: Welke vragen stellen mensen?

Welke vragen krijg je vaak van klanten? Hier kun je de eerste zoekwoorden uit halen. Vraag je klanten ook eens waar zij op zoeken in google als zij op zoek zijn naar jouw dienst/product. Nog geen klanten? Start dan een doelgroeponderzoek om hierachter te komen.

 

Stap 2: Pagina’s schrijven waarin die zoekwoorden voorkomen

Voor SEO is ook de leesbaarheid belangrijk. Wanneer mensen gelijk wegklikken van jouw website, is dit niet goed voor jouw ranking. Schrijf dus vooral voor jouw klanten, maar zorg wel dat het zoekwoord voorkomt in jouw teksten. Yoast SEO is een goede plugin om jou te helpen hiermee en geeft precies aan hoe jij de leesbaarheid en SEO van jouw tekst kan verbeteren.

 

Stap 3: Laat zien dat waardevol bent op het gebied van jouw zoekwoorden

Wanneer jij waardevolle informatie deelt over jouw zoekwoord, blijven mensen langer op jouw website en gaan ze niet naar de concurrent. Hoe vaker er geklikt wordt op jouw link, hoe waardevoller jouw pagina is voor google. Dan zal google jouw pagina hoger ranken.

 

Stap 4: Interne en externe links

Interne links zijn links binnen jouw eigen website. Hierdoor krijg je een soort ‘spinnenweb’ van links, wat handig is voor jouw ranking in google. Want wanneer je op het ene zoekwoord gevonden wordt, word jij makkelijker gevonden op het zoekwoord waarmee gelinkt is.

 

Externe links linken naar een andere website. Wanneer ik een blog schrijf over plugins, maak ik externe links naar de site van de desbetreffende plugin. Hierdoor weet google dat die site belangrijke informatie bevat die iets zegt over jouw website. Daardoor weet google weer beter waar jouw site over gaat.

 

Heb je een vraag over SEO? Laat even een reactie achter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *