Zelf jouw website bouwen in 7 stappen

Zelf jouw website bouwen? Vraag jij je af waar je moet beginnen? Geen urenlange frustratie, maar een goed geölied project. In dit artikel neem ik je mee in de stappen die belangrijk zijn voordat je begint met bouwen. Zodat dit snel en efficiënt verloopt.

 

1. Hosting & domeinnaam

Zonder hosting en domeinnaam kun je niet beginnen aan jouw website. Hosting is ‘jouw stukje op het internet’ en je domeinnaam is de url van jouw website.

Bij hostnet kun je dit regelen, maar uiteraard ook bij andere aanbieders. Handig om te weten: je kunt nu vaak wordpress gelijk laten installeren, scheelt een hoop gedoe 😉.

2. Wat is het doel van jouw website?

Informeren, leads verzamelen, een online visitekaartje? Allemaal verschillende doeleinden van een website. Dit is belangrijk om te weten voor de inrichting van jouw website en welke functionaliteiten erop moeten komen. Ook voor de zoekwoorden voor SEO (gevonden worden in google) is het doel van jouw website belangrijk.

3. Wat moet er op jouw site komen te staan?

Noteer alles wat er in je opkomt. Van diensten (wil je dit diensten noemen?), over mij, contact, gratis, blog. Van te voren helder hebben wat er op je website komt en hoe je aanbod eruit ziet, gaat je een hoop tijd en frustratie schelen straks bij het bouwen van jouw website.

4. Zoekwoordonderzoek

Wil je gevonden worden in google? Dan is zoekwoordonderzoek belangrijk. Hiervoor begin je zelf met een lijst met zoekwoorden maken. Vraag ook aan mensen in je omgeving waar zij op zouden zoeken als zij gebruik zouden willen maken van jouw dienst.

Ook kun je een zoekwoordentool gebruiken. Bijvoorbeeld ubersuggest. Hier krijg je per zoekwoord ook weer andere zoekwoorden waar je misschien nog niet aan had gedacht.

 

5. Maak een eerste design van jouw website

Hoe gaat jouw website eruitzien? Handig om te weten wanneer je begint met bouwen. Zo gaat alles straks een stuk sneller. Maak een schets op papier voor iedere pagina. Doe inspiratie op bij andere websites die jij mooi vindt.

6. Content creëren

Nu kun je teksten gaan schrijven. Hier vind je een goede opbouw voor de homepagina. Maak gebruik van bulletpoints en verwerk zoekwoorden in de tekst. Vooral in de titel en de eerste alinea.

Ook kun je afbeeldingen verzamelen voor op jouw website. En andere content die je nodig hebt, zoals de privacyverklaring en algemene voorwaarden.

7. Yes! Je kunt beginnen met bouwen!

WordPress is geïnstalleerd, alles is verzameld, het design gemaakt en zoekwoordenonderzoek gedaan. Zelf werk ik met elementor, dus het is handig als je die ook installeert.

Heb je nu geen idee hoe je verder moet? Maar wil je wel graag zelf je website bouwen, maar geen uren kwijt zijn aan alles uitzoeken? Dan heb ik iets leuks voor je! In mijn videotraining om zelf jouw website te bouwen neem ik je mee van A tot Z bij alles wat er komt kijken bij een website. Van de coming soon pagina tot onderhoud aan jouw website en SEO.

Benieuwd naar een tipje van de sluier? Hier kun je de eerste 2 video’s GRATIS krijgen en kijken of dit wat voor je is. 

Ebook: Website voor online zichtbaarheid én klanten

Waarmee je leert:

- Wanneer je een website nodig hebt
- Starten met SEO en emailmarketing
- Wat je nodig hebt voor jouw website

Deze blogs zijn ook interessant voor jou:

Hoe start je met SEO

SEO: Hoe start je ermee?

Veel mensen vragen aan mij: ‘hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website gevonden wordt in google?’ Een belangrijke vraag, want wanneer je een mooie